Bewijsbeslag

Bewijsbeslag is een ingrijpende vorm van beslaglegging. Door een bewijsbeslag te laten leggen stelt u bewijs veilig dat zich bevindt bij de andere partij. Snelheid en deskundigheid zijn van enorm belang bij bewijsbeslag.
Bewijsbeslag

Bewijsbeslag

Een bewijsbeslag kan worden ingezet bij vermeende inbreuk op intellectueel eigendom, maar ook bij conflicten waarbij het in de procedure essentieel is om over digitale bestanden of administratie te kunnen beschikken.

Een bewijsbeslag vergt een goede voorbereiding. Alles moet kloppen. Vanwege het feit dat het verlof moet voorzien in alle denkbare scenario’s denken wij graag op voorhand met u mee. U profiteert van de ruime praktijkervaring van zowel onze gerechtsdeurwaarders als de IT-specialisten die wij met regelmaat inschakelen om het bewijs zeker te stellen.

De beslaglegging

Nadat er verlof is verleend vanuit de rechter kan de gerechtsdeurwaarder met behulp van bijvoorbeeld een slotenmaker, (IT)-deskundige of politie naar de locatie waar het bewijsmateriaal zich bevindt.

Alleen de gerechtsdeurwaarder heeft toegang tot de locatie en mag op zoek naar het bewijsmateriaal. Dit kan lastig zijn, zo kan bewijs bijvoorbeeld digitaal of fysiek aanwezig zijn zoals een contract. Ondertussen mag de bedrijfsvoering van de andere partij zo min mogelijk gehinderd worden.

Als eenmaal het bewijsmateriaal in bezit is, draagt de gerechtsdeurwaarder dit over aan een onafhankelijke bewaarder die het materiaal opslaat.

Naam
Menu