Scheepsbeslagen

Korte lijnen, snel schakelen en altijd beschikbaar zijn. Dit zijn essentiële factoren bij het leggen van een scheepsbeslag. Met enige regelmaat schakelen advocaten onze gerechtsdeurwaarders in om een schip aan de 'ketting' te leggen.
Haven scheepsbeslag

Het scheepsbeslag

Bij nacht en ontij zijn onze gerechtsdeurwaarders te vinden in het Rotterdamse Havengebied, het havengebied Amsterdam, of de havengebieden bij Vlissingen en Delfzijl. Een zeeschip dient zich met regelmaat buiten de reguliere kantooruren aan. Goede bereikbaarheid, ook buiten de kantooruren, is daarom vanzelfsprekend. Steeds meer advocaten met een zgn. natte praktijk maken dankbaar gebruik van de korte lijnen en de mogelijkheid tot rechtstreeks contact met de beslagleggende gerechtsdeurwaarder.

Het scheepsbeslag kent veel praktische uitdagingen. Hoe lokaliseer je het schip, hoe kom je aan boord en hoe belemmer je het vertrek van het schip nadat het beslag is gelegd? Voor het antwoord op deze vragen bent u bij ons aan het juiste adres.

In de praktijk

Na verkregen verlof van de voorzieningenrechter onderhoudt de beslagleggende gerechtsdeurwaarder intensief contact met de opdrachtgevende advocaat. Het schip wordt gevolgd via www.marinetraffic.com om zo het ideale beslagmoment af te stemmen. Nadat aan boord van het schip beslag is gelegd worden maatregelen getroffen die het vertrek van het schip belemmeren.

Jeroen Snoek is de specialist die u alles kan vertellen over scheepsbeslagen.

Scheepsbeslag

Meer weten?

Naam
Menu